Paikalliset tarpeet ja alueen tuntemus tärkeitä 

PRO-Keskuksen uusin taksinvälityskeskus avautui Porvoossa viikko sitten. Otamme huomioon paikallisia tarpeita: kaksikielisessä Porvoossa palvelemme sekä suomeksi että ruotsiksi. Kokeneet paikalliset taksinvälittäjät tuntevat alueen, paikalliset taksiautoilijat tarjoavat palvelut. 

Porvoon kupeessa Tolkkisissa asuvat Birgitta ja Stig Ekholm ovat rutinoituneita taksin käyttäjiä. Stig Ekholm saa vaikean näkövammansa takia taksiseteleitä asiointimatkoja varten, ja vaimo Birgitta Ekholm toimii saattajana. Matkoja tehdään keskimäärin pari viikossa. 

Helmikuisena maanantaina Birgitta Ekholmin silmiin osui paikallislehdessä ilmoitus, jossa kerrottiin uuden taksikeskuksen aloittavan toimintansa Porvoossa samana aamuna. Pro-Keskus mainosti palvelevansa sekä suomeksi että ruotsiksi.

”Ajattelin, että soitanpa nyt sinne, sillä meille on helpompaa, jos saamme palvelun ruotsiksi”, Ekholm huomauttaa. 

Palvelu tosiaan toimi sujuvasti ruotsiksi, taksi saapui sovitusti ja myös mukava kuljettaja puhui ruotsia. Viikoittainen kauppareissu sujui kuten kuuluukin, vaivattomasti. Jutustelukin oli leppoisaa. 

Helppo tilata etukäteen 

Ekholmeja ilahdutti varsinkin se, että he saivat tilatuksi seuraavan tarvitsemansa taksimatkan suoraan kuljettajalta kotipihalla. 

”Jos tietää, että on menoa tiettynä hetkenä päivien päästä, on erittäin hyvä, että taksin voi tilata helposti etukäteen”, Birgitta Ekholm toteaa. 

Jos saisi toivoa: tilaus nimellä, ei numerolla

Yksi asia helpottaisi tilaamista vielä lisää: Ekholmit haluaisivat käyttää tilauksen yhteydessä nimeä numeron sijaan. Satunnaisia, mitääntarkoittamattomia numeroita kun on kovin hankala muistaa. 

”Vaikka kuinka tilausnumeroa toistaa mielessään ja ääneenkin, se on jo unohtunut ennen kuin taksi saapuu”, Ekholm naurahtaa. 

Porvoo ensimmäinen Uudellamaalla

PRO-Keskus avasi Porvooseen taksinvälityskeskuksen 10. helmikuuta. Keskuksessa työskentelee tällä hetkellä kolme alueen tuntevaa, paikallista taksinvälittäjää. Kokeneet välittäjät palvelevat sekä suomeksi että ruotsiksi. PRO-Keskuksen välittämiä taksipalveluja tarjoajat paikalliset porvoolaiset taksiautoilijat. 

PRO-Keskus toimii nyt Etelä-Savossa, Keski-Suomessa, Lapissa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa. Porvoo on sen ensimmäinen toimipaikka Uudellamaalla. Sillä on välitettävänään yli 1300 autoa koko maassa.