Kokeneet porvoolaiset taksiyrittäjät liittyvät yhteen

Pitkään alalla toimineet porvoolaiset taksiyrittäjät yhdistävät voimansa marraskuun aikana tarjotakseen entistä luotettavampaa kuljetuspalvelua Porvoon alueen asiakkaille. Tilauskeskuksesta huolehtii alueella tuttu Peukku. Uusi taksiyrittäjien yhteistyö on vastaveto taksilain vapautumisen myötä rapautuneelle taksialan luotettavuudelle, toteavat mukaan liittyneet jäsenet.

Kohta toimintansa aloittava taksipalvelutarjonta on porvoolaisittain vaikuttava – uudessa taksialan yrittäjien yhteistyömuodossa on mukana reilut 20 porvoolaista kuljetusyrittäjää: entisiä Taxi Porvoo-Borgå Oy Ab:n hallituksen jäseniä ja johtoa sekä 20–30 vuotta alalla toimineita porvoolaisia taksialan yrittäjiä. Tilauskeskuksena ja taksibrändinä taksiyrittäjillä toimii monille jo tuttu Peukku, joka on toiminut Porvoossa vuodesta 2020 lähtien. Taksiyrittäjien yhteistyön kautta mahdollistetaan asiakkaille luotettava ja korkeatasoinen taksipalvelu, lupaavat ryhmän jäsenet. Toiminta käynnistyy marraskuun aikana.

Porvoolaiset tuntevat monet pitkään alalla työskennelleet paikalliset taksiyrittäjät, ja nyt paikallistuntemusta ja kaksikielistä palvelua on tarjolla yhdestä numerosta, toteavat ryhmän edustajat.

– Taksialan vapautumisen myötä alamme arvostus ja luottamus ovat olleet hyvinkin heikkoja. Myös saatavuudessa ja paikallistuntemuksessa on ollut porvoolaisittain toivomisen varaa. Uuden yhteistyömuodon myötä haluamme rakentaa tätä luottamusta takaisin. Nyt voimme tarjota asiakkaille mahdollisuuden valita palvelu, jota uskomme heidän toivovan. Meillä asuu alueella useita iäkkäitä ruotsinkielisiä asiakkaita, joten uskon heidän olevan myös tyytyväisiä uuteen palveluun, sanoo 26 vuotta alueella taksiyrittäjänä toiminut Stefan Lehtinen.

Taksiyrittäjä Lotta Karlsson on liittynyt mukaan alkavaan yhteistyöhön. Hän on työskennellyt Porvoossa alan tehtävissä noin 20 vuoden ajan.

– Saamme usein asiakkailta palautetta, että he eivät uskalla tilata taksia, koska eivät välttämättä saa kaipaamaansa palvelua. Meillä selvästi kaivataan paikallista tarjontaa ja kaksikielisyys on keskeisen tärkeää.

Karlsson kertoo taksiyrittäjien ryhmän olevan erittäin kokenutta.

– Meitä on tässä ryhmässä todella pitkään alalla työskennelleitä paikallisia taksiyrittäjiä. Lähestulkoon kaikilta saa kaksikielistä palvelua ja tilauskeskuksemme palvelee päiväsaikaan kaksikielisesti.

Tilauskeskuksena taksiyrittäjillä toimii monille alueella asuville tuttu Peukku, jonka taustalla toimii mikkeliläinen DRide Oy. Peukku-tilauskeskus on toiminut Porvoon alueella vuodesta 2020 lähtien.

– Soittaessaan tilausnumeroomme ja tilatessaan kuljetuksen asiakas tietää saavansa turvallista ja kokenutta taksipalvelua. Kannustamme myös asiakkaitamme tilaamaan kuljetukset ennakkoon aina tietäessään niitä tarvitsevansa, toteaa ryhmän edustaja Kim Kuhlberg.

Kuhlbergin mukaan uudessa yhteistyössä on tällä hetkellä mukana hieman reilut 20 autoa.

– Uudella yhteistoiminnalla rakennamme porvoolaisille pitkäikäistä taksipalvelua, jota haluaisimme itsekin käyttää nyt ja myöhemmin ikääntyessämme. Tällä hetkellä mukana on kokeneita kuljettajia, mutta jatkuvuuden varmistamiseksi tulemme jollain aikavälillä hakemaan toimintaamme mukaan myös nuoria taksiyrittäjiä, jotka ovat kiinnostuneita jatkamaan vahvaa porvoolaista taksiperinnettä.