Koulutus

Haluaisitko ammatin, jossa yksikään päivä ei ole samanlainen?

Tutustu tarkoin tällä sivulla kerrottuihin asioihin ja täytä sivulla oleva lomake huolellisesti. Otamme sinuun pian yhteyttä, jolloin saat pääsyn koulutussivustollemme. Varmistuthan, että seuraavat asiat ovat kunnossa, ja että sinulla on voimassa oleva taksinkuljettajan ajolupa.

Taksinkuljettajaksi aikovan taustalla on merkitystä

Kuljettaja työskentelee erilaisten ihmisten kanssa erilaisissa tilanteissa ja useimmiten kahden kesken asiakkaan kanssa. Tämän vuoksi häneltä edellytetään sellaista taustaa, että hän voi ammatissaan taata asiakkaille turvallisen matkustuskokemuksen. Henkilö ei ole sopiva taksinkuljettajaksi, jos hän on syyllistynyt liikenne- tai muihin rikoksiin, jotka osoittavat hänen olevan ilmeisen sopimaton toimimaan taksinkuljettajana. Soveltuvuuden arvioi Traficom viranomaisrekistereistä saatavien tietojen perusteella.

Taksinkuljettajan ajoluvan saamiseksi

Taksinkuljettajan ammatti on luvanvarainen. Taksinkuljettajana tarvitset Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin myöntämän taksinkuljettajan ajoluvan. Ajolupa on voimassa viisi vuotta kerrallaan ja siten siis määräaikainen.

  • sinulla tulee olla Suomessa, muussa Euroopan unionin jäsenvaltiossa tai Euroopan talousalueeseen kuuluvassa valtiossa (ETA-valtio) myönnetty voimassa oleva B-luokan ajokortti, joka on ollut sinulla vähintään yhden vuoden ajan
  • täytät ammattiliikenteen terveysvaatimukset (ajokorttilain 18 §)
  • olet suorittanut hyväksytysti taksinkuljettajan kokeen (suomeksi tai ruotsiksi). Taksinkuljettajan kokeessa on 30 monivalintakysymystä ja se kestää enintään 45 minuuttia. Koe tehdään Ajovarman toimipisteessä.
  • läpäiset viranomaisen rikos- ja sakkorekisteritarkastuksen

Taksinkuljettajan ajolupaa haetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista. Tarkemmat ohjeet luvan hakemiseen löydät Traficomin sivuilta: Näin haet taksinkuljettajan ajolupaa

Peukku taksinkuljettaja kurssin hinta ja maksutapa

Kun omaat taksinkuljettajan ajoluvan, voit hakea alla olevalla lomakkeella Peukku taksinkuljettajakurssille.

  • Kurssin on ilmainen (norm. 250 eur sis.alv.24%).

Kurssin hintaan sisältyy 3-vaiheinen koe,

  • laatuosa
  • paikallistuntemus
  • näyttökoe taksamittarin ja välityslaitteen käytöstä

Mikäli koe ei mene läpi ensimmäisellä yrittämällä on sinulla aikaisintaan kahden viikon päästä mahdollisuus yrittää uudelleen. Mikäli koe ei ole vieläkään hyväksytty niin seuraavat koetilaisuudet ovat maksullisia ja aikataulusta on sovittava valvojan kanssa.

Kuljettajaksi

Kuljettajaksi aikovan tiedot

Nimi(Pakollinen)
Sähköposti(Pakollinen)
Osoite(Pakollinen)
PP dot KK dot VVVV
Kerro vapaasti, miksi juuri sinä olisit sopiva valinta taksinkuljettajaksi.
Pudota tiedostot tähän tai
Sallitut tiedostotyypit: jpg, png, pdf, Max. tiedoston koko: 2 MB, Max. tiedostot: 2.
    Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.